torstai 24. lokakuuta 2013

JUHLAKAKKU!!!

Elämässä pitää olla aina syytä pikkujuhlimiselle ja mikä sen parempi juhlamielen nostattaja kuin kakku. Halusin kokeilla hieman uutta lähestymistapaa vanhanaikaisiin voileipäkakkuihin ja tehdä kakun roiskeläpistä. Tässä tulee siis sun uus lempiresepti!

Mene kauppaan ja suoraan eineshyllyille. Valkkaa sieltä räkäsimmät lätyt (3 kpl) ja summan mutikassa jotain muuta sälää samoilta nurkilta.


1,59 € ei ollu tarjoukses =(



Tässä lähikaupan antimet mitkä tarttuivat matkaan! (Siwa <3)


Aloita kasaaminen. Tässä tarvii semisti kädentaitoja, jotta saat täytteet ja lätyt kauniisti kerroksittain. Hiljaa hyvä tulee.


Mamma mia! Bella donna! Uu lalaa!


Resepti kuuluu siis: kolme roiskeläppää (eri makuja)
                              ketsaa joka väliin
                              uunimakkarasiivuja (ei saa valmiina, joudut pilkkoo ite)
                              tomskuja siivuina (sama homma, pilko ite)
                              erilaisia cheesejä (ko. mallissa emmentalia, jotaa hirveetä rainbown   lightticheeseeä ja raejuustoa)
                              kinkkusuikaletta (saa valmiina!!)
                              ananasta paloina (sama homma)

Koristeluun kannattaa panostaa. Kato vinkkejä tosta ja opettele askartelemaan kunnon juustoruusuke.
Pinnalle vielä ripottelet hillitysti jotain yrttejä.




Tietty se ruusuke ei enää uunin jälkeen oo ku läjän näköinen, mut onhan se kiva askarrella.



Siinä se herkku sit on! Ja on kyllä joka kahvipöydän kuningatar! On niin täyttävä ja näyttävä, ettet itse asiassa muuta pöytään tarvikaan! Helposti hoituu tolla kakulla lasten synttärikutsut, häät ja peruszempalot. Varo vaan, ettet jää koukkuun ;)                      

Tämä blogi on tietenkin kaikkea ruokahävikkiä vastaan tässä kulutusmaailmassa, joten pakasta loput ja tarjoa se eniten päihtyneelle baari-illan jälkeen jatkoilla.


Moni kakku päältä kaunis, tämä myös sisältä, väleistä ja takaanta!

Terkuin : Veli Jauhopää




10 kommenttia:

  1. Kiitos teille ilahduttavasta uutuudesta juhlapöytiin ja kutsuille. Voileipäkakut ovat minustakin jo vanhanaikaisia ja tylsiä, lisäksi ne hyvinkin poikkeuksetta näyttävät usein melko rumilta. Teidän resepteissä makua ja näköä riittää! Tietysti ne vaativat myös tekijältään enemmän, mutta kannustavat ohjeenne antavat kyllä potkua yrittää. Värikuvat näyttävät herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pyrimme vastaisuudessakin tekemään haasteellisia, mutta maallikollekin selkeitä ohjeita. Toivottavasti jatkossakin kuljet makumatkoja kanssamme. Varo sitten, reseptillä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.

      Poista
  2. voinko käyttää täytteenä tuon kakun välissä jotain muuta kuin ananasta? Mieheni on allerginen sille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmm.. oletko harkinnut vaihtavasi miestä? vai onko se muuten mukava? pakkotilanteessa suosittelen viinirypäleitä. tuovat vähän samanlaisen etelän meiningin suuhun.

      Poista
  3. Jape diggaa tätä vitust.
    Terv. Jape

    VastaaPoista
  4. Kiitos jape tsempistä!! muistathan kielenkäytön. :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos rohkaisusta. Suhde oli muutenkin täysin mädäntynyt peruna. Kokeilenkin ranskalaisia seuraavaksi.

    VastaaPoista
  6. Mulla on jo kova nälkä ja odottelen täällä jo kuumeisesti teidän uutta reseptiä... josko saisin siitä vinkkiä illan tarjoiluihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos viestistä! uusi postaus tulee, kun tähdet ovat oikeissa asemissa. parantele kuumettasi panadol-supolla.

      Poista